Dag van de Paramedicus | 14 oktober 2024

De eerste internationale Dag van de Paramedicus in 2023 was een succes: de speciale nieuwsbrief werd bijna 17.000 keer gelezen, de berichten op LinkedIn werden meer dan 15.000 keer gezien, meer dan 1000 mensen lazen het interview met hoogleraar paramedische wetenschappen Philip van der Wees én veel paramedici deelden hun eigen initiatieven voor deze speciale dag.

Mooie resultaten, waar we graag verder op doorbouwen. Op 14 oktober 2024 vindt daarom de tweede editie plaats, waarop we de paramedici in Nederland opnieuw in het zonnetje zetten en de aandacht geven die ze verdienen.

Elke dag zetten meer dan 42.000 paramedici zich in om kinderen, ouderen en al hun andere cliënten zo gezond mogelijk door het leven te laten gaan. Over hoe zij dit doen en wat hen daarin drijft, dat lees je rond de Dag van de Paramedicus in hun “verhalen uit ’t vak” en op onze LinkedIn- en Facebookpagina. Daarnaast versturen we net als vorig jaar een speciale nieuwsbrief aan onze leden.

Over het belang van paramedische zorg en de toekomst hiervan gaan we dit keer in gesprek met Judith Smit, die zich zowel persoonlijk als in haar rol als Instituutdirecteur Paramedische Studies bij Hogeschool Utrecht sterk inzet voor interprofessioneel samenwerken en een shift in de focus binnen de gezondheidszorg: verder kijken dan alleen de aandoening en meer aandacht besteden aan de levenskwaliteit.

Op 14 oktober vieren we niet alleen de belangrijke rol die paramedici spelen in de zorg, maar ook hun onmisbare bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van hun cliënten. Samen kunnen we deze dag wederom tot een groot succes maken door het interview, de verhalen uit het vak en berichten op social media onder de aandacht te brengen.