Nieuwe regeling voor langdurig kwaliteitsgeregistreerde paramedici

Kwaliteitsgeregistreerde paramedici geven aan dat het lastig is om na tien jaar of langer aan de eisen van deskundigheidsbevordering te blijven voldoen. Dat komt bijvoorbeeld door de werkdruk voor paramedici, maar ook door de stijgende kosten van geaccrediteerde activiteiten en minder aanbod op maat voor paramedici die al langer in het vak zitten. Om paramedici hierin tegemoet te komen zonder in te leveren op de waarde van kwaliteitsregistratie, hebben we de KP plusregeling uitgewerkt.

De KP plusregeling maakt het voor paramedici aantrekkelijker om meerdere aaneengesloten perioden kwaliteitsgeregistreerd te zijn. Dat moedigt hen aan om met hun professionele ontwikkeling bezig te blijven en zorgt voor meer deskundigheid op de lange termijn. De regeling biedt hen meer flexibiliteit in het plannen en managen van hun professionele ontwikkeling. Ook vinden we het belangrijk om onze waardering te tonen aan paramedici die langdurig kwaliteitsgeregistreerd zijn. Hiervoor worden zij middels de KP plusregeling beloond.

Dit doet de KP plusregeling door twee belangrijke voordelen voor paramedici die al meerdere aaneengesloten registratieperioden kwaliteitsgeregistreerd zijn. Zij mogen een aantal overschotpunten deskundigheidsbevordering meenemen naar de eerstvolgende registratieperiode. Ook is het minimale aantal geaccrediteerde punten verlaagd. De plusregeling bestaat uit drie categorieën. Het aantal aaneengesloten registratieperioden bepaalt in welke categorie een paramedicus zich bevindt en van welke voordelen de paramedicus profiteert.

We willen benadrukken dat deze categorieën niets zeggen over de bekwaamheid of kwaliteit van de paramedicus. Alle paramedici met een kwaliteitsregistratie voldoen aan dezelfde hoge professionele standaarden, het enige verschil is de manier waarop de punten voor deskundigheidsbevordering worden toegekend. De categorieën zijn daarom alleen voor interne klantduiding en er zullen geen aangepaste digitale KP-stickers worden verstrekt.

In ons volgende nieuwsbericht lees je hoe de regeling precies in zijn werk gaat.