Samenwerking Vektis en KP: meer informatie over je AGB-code

Het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) streeft ernaar om de kwaliteit van beroepsuitoefening door paramedici te bevorderen. Kwaliteitsregistratie borgt en geeft inzicht in de kwaliteit van de beroepsuitoefening van paramedici. Het gaat over deskundigheidsbevordering van paramedici en het verbeteren van de kwaliteit van zorg. 

De essentie van onze visie is dat paramedici zich bij het Kwaliteitsregister Paramedici willen registreren. Een Kwaliteitsregistratie voor Paramedici die voor onder meer cliënten, zorgverzekeraars en werkgevers zichtbaar en van meerwaarde is.

Voor het vergroten van de zichtbaarheid van kwaliteitsregistratie is gegevensuitwisseling met Vektis essentieel. Vektis functioneert als een uitvoeringsorgaan voor zorgverzekeraars, voornamelijk voor de verwerking van declaraties van paramedici.

Gegevensuitwisseling tussen Vektis en KP

In ons online is de status van alle bij KP geregistreerde paramedici openbaar. Een paramedicus is: of niet-geregistreerd of wel geregistreerd. In het laatste geval gaat het om een diplomastatus, een kwaliteitsstatus of een tijdelijke kwaliteitsstatus. Het is belangrijk dat deze informatie toegankelijk en laagdrempelig is voor cliënten en zorgverzekeraars.

Met een koppeling tussen Vektis en KP beschikken wij over en weer over actuele gegevens. De gegevensuitwisseling is beperkt tot informatie die reeds openbaar is via onze website. We delen geen persoonlijke gegevens uit het digitaal portfolio van geregistreerden met derden.

Minder administratieve lasten

Deze samenwerking vermindert administratieve lasten voor zowel paramedici als zorgverzekeraars. Via de koppeling met Vektis ontvangen we AGB-codes en praktijkgegevens die continu bijgewerkt zijn. Dit betekent dat paramedici deze gegevens niet opnieuw hoeven te registreren bij KP. Voor zorgverzekeraars vermindert dit de noodzaak om handmatige controles uit te voeren, wat een snellere contractering en betaling van declaraties mogelijk maakt.

AGB-code aanvragen

Als zorgaanbieder heb je een AGB-registratie nodig om zorg te kunnen declareren. Deze registratie is niet alleen nuttig voor declaraties, maar ondersteunt ook andere processen binnen de zorg. Je kunt deze aanvragen bij Vektis mits je aan de gestelde criteria voldoet.

Update erkenningen bij Vektis

Het AGB-register van Vektis is gekoppeld aan het Kwaliteitsregister Paramedici. Door deze koppeling worden KP-erkenningen eenmaal per week automatisch bijgewerkt in het AGB-register. Op de website van Vektis staat een overzicht van de KP-erkenningen per beroepsgroep en welke erkenningen vereist zijn voor jouw AGB-code.

Waar moet je op letten in het AGB-register?

Staat er géén actieve erkenning met jouw KP-nummer geregistreerd, maar ben je nog wel ingeschreven bij KP? Stuur dan aan Vektis een bericht via het contactformulier met daarin je zorgverleners-AGB-code en je KP-nummer, dan maakt Vektis je AGB-registratie in orde. Het kan zijn dat je hierover ook een mail of brief van Vektis ontvangen hebt.

Wat doe je als jouw AGB-code onterecht is beëindigd?

Soms kan door communicatie tussen twee systemen een AGB-code onterecht worden beëindigd. Meld dit direct bij Vektis of KP, zodat je AGB-code met terugwerkende kracht hersteld kan worden.

  • Stuur aan Vektis een bericht via het contactformulier met daarin je zorgverleners-AGB-code en je KP-nummer, dan maakt Vektis je AGB-registratie in orde. Het kan zijn dat je hierover ook een mail of brief van Vektis ontvangen hebt.
     
  • Of stuur aan KP een bericht via het https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/contact-0 met daarin je KP-nummer en je zorgverleners-AGB-code, dan vraagt KP aan Vektis om je AGB-registratie in orde te maken.