Vernieuwde uitstel- en herintrederregelingen

Vanaf 1 oktober gebruikt KP nieuwe terminologie voor de uitstelregelingen. Tot nu toe gebruikten we ‘dispensatieregeling’ en ‘herintrederregelingen (groep 1, 2 en 3)’. Vanaf nu gebruiken we ‘uitstelregelingen’ en ‘de herintrederregeling’. Wil je weten wat er verder verandert? Lees dan het hele artikel.

Nieuwe terminologie

Uitstelregelingen

De uitstelregeling is speciaal voor jou als je voor je (her)registratie nog niet voldoende uren hebt gewerkt en/of te weinig aan je deskundigheid hebt gewerkt voor een (her)registratie. De duur van deze regeling(en) is één jaar, deze termijn gaat af van je volgende periode. De uitstelregeling bestaat uit de volgende drie groepen:

  • Uitstelregeling deskundigheid (oude dispensatieregeling): ‘Ik heb te weinig aan deskundigheidsbevordering gewerkt voor een (her)registratie’.
  • Uitstelregeling werkervaring (oude herintrederregeling groep 1): ‘Ik heb te weinig werkervaring voor een (her)registratie’.
  • Uitstelregeling deskundigheid & werkervaring (oude herintrederregeling groep 2): ‘Ik heb te weinig werkervaring en te weinig gewerkt aan deskundigheidbevordering voor een (her)registratie’.

Herintrederregeling

Deze regeling is speciaal voor jou als je vijf jaar of langer uit ’t vak bent en graag wilt terugkeren in het vak. De duur van deze regeling is anderhalf jaar, vanaf dan start een nieuwe periode van vijf jaar.

  • Herintrederregeling (oude herintrederregeling groep 3): ‘Ik ben vijf jaar of langer uit ‘t vak, hierdoor heb ik niet genoeg cliëntgerichte werkervaring opgedaan en ook te weinig gewerkt aan deskundigheidsbevordering’.

Wat gaat er veranderen?

Naast de namen van de regelingen gaat er inhoudelijk niet zo veel veranderen. Je hoeft voor de uitstelregeling deskundigheid (oude dispensatieregeling) en uitstelregeling deskundigheid & werkervaring (oude herintrederregeling groep 2) geen supervisortraject meer te doorlopen. Bij een herintrederregeling doorloop je nog wel een supervisietraject. Hiervoor heb je een supervisor nodig die kwaliteitsgeregistreerd is en in ieder geval één herregistratie heeft doorlopen. Om de documentatie van het supervisietraject makkelijker te maken is er een format waar je gebruik van kunt maken, dit is natuurlijk niet verplicht.

Wil je meer weten over de uitstel- of herintrederregelingen? Kijk dan even op deze pagina.